Na vrh

OBAVLJEN RECERTIFIKACIJSKI AUDIT U OPĆINI VOGOŠĆA

U Općini Vogošća je uspješno obavljen recertifikacijski audit od strane certifikacijske kuće Bureau Veritas, odnosno provjera održavanja i kontinuiranog poboljšavanja sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015.

Auditor je bio gosp. Nijaz Alispahić koji je obišao službe za upravu, te metodom slučajnog uzorka utvrdio da se sistem održava, da funkcioniše i  da su evidentna poboljšanja. Nisu pronađene neusklađenosti u sistemu  pružanja usluga građanima.

Zahtjevi ovog međunarodnog standarda imaju za cilj jačanje kvaliteta i povećanje zadovoljstava korisnika usluga kroz efektivnost sistema uključujući procese kontinuiranog unapređenja.

Certifikat je produžen jer je Općina Vogošća jedna od vrlo uspješnih općina u BiH što dokazuju brojna istraživanja koja su vršena kad je u pitanju transparentnost, trošenje budžetskih sredstava i uključenost građana u sve oblasti iz nadležnosti lokalne zajednice. Ovaj certifikat je snažan podsticaj svim zaposlenim u Općini Vogošća da još kvalitetnije i efikasnije rade svoj posao, jer su upravo ljudski resursi glavni akteri provođenja kvalitetnog pružanja usluga građanima.

Ovim je Općina Vogošća potvrdila svoju opredijeljenost da razvija i poboljšava sistem upravljanja kvalitetom i postiže što veći stepen zadovoljstva korisnika usluga.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana