Na vrh

Obezbjeđena sredstva za izgradnju i sanaciju dječijih igrališta na području općine Vogošća

Danas su Općinski načelnik Edin Smajić i Sead Tutić, direktor firme „SELA“ d.o.o Sarajevo potpisali Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijih igrališta na području općine Vogošća.

„Izgradnjom tri nova kao i obnovom i dopunom novim mobilijarem jedanaest postojećih dječijih i sportskih igrališta na području općine Vogošća stvaraju se preduslovi da najmlađi stanovnici ove općine dobiju prostor na kojem se mogu zabaviti, razvijati svoju kreativnost i kvalitetno provoditi svoje vrijeme. Cilj sanacije ovih igrališta je da se djeci osigura bezbrižna i sigurna igra. Za ove namjene Općina Vogošća je obezbjedila sredstva u iznosu od 53. 000 KM“, istakao je načelnik Smajić.

U toku su i pripreme na izgradnji dječijeg igrališta u sklopu objekta mjesne zajednice Blagovac, čija je vridnost oko 9 000 KM. Pored ovih projekata povjerenici Službe civilne zaštite su počeli sa uređenjem na deset betonskih igrališta. Radovi podrazumjevaju zamjenu tabli i obručeva na koševima, popravak ograda, kao i farbanje koševa i golova, dok će Omladinsko udruženje „Aktiva 2014“ izvršiti farbanje golova i markiranje terena na  igralištu u Svrakama.

Do kraja godine će u okviru projekta izrade „Trga žrtava genocida u Srebrenici“, na platou ispred SD „Amel Bečković“ čija je vrijednost oko 600. 000 KM, u potpunosti rekonstruisati i upotpuniti novim mobilijarom dječije igralište koje se nalazi.

Sanacija i izgradnja igrališta je svakako projekat koji će biti nastavljen i u narednom periodu jer je to potreba lokalne zajednice, a poseban akcenat stavlja se na sigurnost mobilijara.  Na nama je da čuvamo igrališta kako bi duži period služila svojoj  svrsi.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana