Na vrh

Obilježen 1. mart Dan nezavisnosti BiH

Danas su u povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predstavnici Općine, političkih partija i boračkih udruženja na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Vogošće, spomen obilježju Civilnim žrtvama rata općine Vogošća i spomen obilježju Ubijenim logorašima općine Vogošća položili cvijeće te učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast.
U Velikoj Sali Općine Vogošća je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Svečanom skupu su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Esad Piknjač i Općinski načelnik Edin Smajić, čestitajući prisutnima Dan nezavisnosti.
U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine JU KSC Vogošća je raspisali Javni poziv za najbolji prozno – literarni rad na temu „Izlet u moju domovinu“. Za tri najbolja rada nagrade su dobili: Amina Poračanin, učenica IX razreda OŠ „Izet Šabić“ te Alija Hadžiefendić i Ajdin Tabić učenici VIII OŠ „Mirsad Prnjavorac“ iz Vogošće. Također je za učenike osnovnih škola održano takmičenje u košarci. Na turniru je učestvovalo 80 učenika – predstavnika pet vogošćanskih osnovnih škola od 7 do 9 razreda. Pobjednici ovogodišnjeg turnira su učenici OŠ „Zajko Delić“ sa Kobilje Glave. Najboljim ekipama i pojedincima dodjeljeni su pehari i zahvalnice. Pokrovitelj ovog takmičenja bila je Općina Vogošća na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana