Na vrh

Obilježen 23. februar Dan reintegracije dijela općine Vogošća u sastav FBiH

Simboličnim činom postavljanja table na zgradu Općine Vogošća i isticanjem zastave sa obilježjima Federacije i Države BiH, 23. februara 1996. godine, veći dio Općine Vogošća reintegrisan je u Ustavno – pravni poredak Federacije BiH. Bio je to datum koji je prognanim vogošćanima  vratio nadu u bolju u bolju budućnost. Godine povratka i obnove brzo su zamijenile godine razvoja i novih projekata. 21 godinu od reintegracije, Općina Vogošća postala je mjesto u kojem su prepoznatljivi novi projekti. Razvoj Općine vidljiv je i kroz nastojanje općinskih vlasti da osigura nova radna mjesta i stvori ambijent ugodnog življenja.

21. godišnjica reintegracije naše općine obilježena je dostojanstveno. Brojne delegacije su na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Vogošće, Spomen obilježju Civilnim žrtvama rata općine Vogošća i Spomen obilježju ubijenim logorašima općine Vogošća, položili cvijeće te učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast. A u kino sali KSC-a Vogošća je u prisustvu predstavnika, federalne, kantonalne i općinske vlasti, predstavnika političkih partija, predstavnika javnih ustanova i preduzeća, organizacija, udruženja, vjerskih zajednica i sportskih kolektiva održana  svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća.

Nakon intoniranja himne, svečanom skupu su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Tarik Curić, zamjenik načelnika Općine Vogošća Fetah Kadrić, Eset Muračević bivši predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća i preživjeli logoraš i ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, čestitajući svim građanima Dan reintegracije dijela općine Vogošća. U sklopu obilježavanja Dana reintegracije održane su brojne kulturne i sportske manifestacije.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana