Na vrh

OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI U VOGOŠĆI

U organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodno – oslobodilačkog rata 1941-1945 Vogošća danas je svečano obilježen 25. novembar- Dan državnosti Bosne i Hercegovine i 78-a godišnjica Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a.

Manifestacija je održana pored spomenika i spomen kosturnice borcima NOR-a na lokalitetu Džindino brdo gdje je delegacija Općine Vogošća položila cvijeće.

Obilježavanju je prisustvovao veliki broj delegacija, predstavnika Udruženja antifašista i boraca narodno – oslobodilačkog rata 1941-1945 iz Vogošće i drugih općina Kantona Sarajevo, te predstavnici i gosti iz političkog i javnog života.

U ime Općine Vogošća prisutnima se obratio Zijad Kadrić, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu.

  • Želim poručiti našoj omladini da je obilježavanje Dana državnosti BiH bitnije neko ikad zbog toga što mnogi danas žele uništiti našu državu. Nadam se da generacije koje dolaze neće to dozvoliti i da će učiniti sve kako bi naša domovina bila što bolja i jača, kazao je Kadrić.

Za kulturno-umjetnički program pobrinuli su se učenici vogošćanskih škola koji su ovom prilikom pripremili prigodne recitacije.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana