Na vrh

OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA NOGOMETNOG KLUBA “OZREN”

Na stadionu „Ešref-Ešo Pustahija“ u Semizovcu, danas je na prigodan način, otpočela manifestacija “11 Zlatnih”, koja se organizuje u čast fudbalera “Ozrena”, njih jedanaest, koji su poginuli u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnici Općine Vogošća, članovi porodica i prijatelji kluba NK ”Ozren”, te mještani Semizovca i Svraka učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen-obilježju ispred stadiona u Semizovcu danas su se prisjetili igrača ovog kluba koji su živote dali u odbrani Bosne i Hercegovine.

Načelnik Smajić se zahvalio svima koji su došli i koji čuvaju od zaborava ljude koji su dali živote za našu domovinu.

– Ovom prilikom bih se zahvalio organizatorima iz Nogometnog kluba „Ozren“, koji se sjećaju svojih heroja i prijatelja koji su nam svojom žrtvom i hrabrošću omogućili da živimo u miru. Radi se o izuzetnim sportistima koji su u ranijem periodu ostvarivali sjajne rezultate i ovo što mi danas činimo je minimum od onoga što je naša dužnost, a to je da nikad ne zaboravimo naše šehide, naglasio je Smajić.

Ešref Pustahija, Namir Merdan, Nedžad Zlatarac, Šaćir Fejzović, Ferid Zukić, Idriz Alić, Amir Bešlija, Mirzet Korjenić, Ševko Kevelj, Omer Hido i Suad Hegić bili su nogometaši Ozrena. Bili su prijatelji i komšije, očevi, djeca. Njihovu igru zaustavila je agresija na Bosnu i Hercegovinu, fudbalsku loptu zamijenilo je oružje. Hrabro su stali u odbranu svojih domova i domovine i dali ono najvrijednije, svoje živote.
Stadion u Svrakama, na kojem “Ozren” igra svoje utakmice, nosi ime po Po Ešrefu Eši Pustahiji.

Sa današnjim događajem počela je Manifestacija šehidima NK Ozrena „11 ZLATNIH“, a u sklopu manifestacije odigrat će se i 5. tradicionalni Memorijalni turnir, 22. i 23. januara u sportskoj dvorani Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“ u Semizovcu. Turnir će se igrati u dvije kategorije,  seniori i pjetlići.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana