Na vrh

Obilježen Dan šehida

Dan šehida, koji se tradicinonalno obilježava drugog dana ramazanskog bajrama, prilika je da se svi građani Bosne i Hercegovine  koji vole svoju zemlju prisjete onih koji su položili svoje živote za svoj grad i zemlju u periodu od 1992 – 1995. Porodice šehida, majke i očevi čija su djeca dala ono najvažnije, svoj život za BiH, na svoje sinove misle svaki sekund koji prožive, ali Dan šehida podsjeća i sve ostale na njihovu žrtvu.                                                                                                            

Tim povodom su brojne delegacije Općine Vogošća obišle šehidska mezarja u Vogošći, Sarajevu, Ilijašu, Brezi i Srebrenici te odali počast najboljim sinovima ove zemlje.                                           

Centralni program obilježavanja ovog značajnog datuma upriličen je ispred Osnovne škole „Enver Čolaković“ u Brezi. O važnosti obilježavanja ovog veoma bitnog datuma, te čuvanju od zaborava naših šehida govorili su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Ovo okupljanje preraslo je u tradicionalno, a svake godine pojavljuje se sve veći broj posjetilaca, što daje nadu da se ovaj dan neće izbrisati i otići u zaborav.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana