Na vrh

OBILJEŽENA 25.GODIŠNJICA BITKE ZA MENJAK

U Općini Vogošća  3.jula obilježena je i 25. godišnjica Bitke za Menjak. U ovom vogošćanskom naselju tokom agresije na BiH poginulo je 12 boraca-pripadnika Armije RBiH. Obilježavanju ovog važnog datuma, manifestacijom upriličenom kraj spomen obilježja na Menjaku, uz porodice šehida i poginulih boraca bio je i načelnik Edin Smajić, a sjećanje na 3.juli uveličali su i brojni Vogošćani okupljeni oko različitih udruženja i političkih stranaka.

Bitka za Menjak bila je teška i živote u odbrani ovog naselja položili su šehidi Hajrudin Bečirović, Esad Hećo, Sehad Preljević i Safet Vražalica. U toku agresije na BiH živote je izgubilo još osam boraca sa Menjaka: Mirsad Hasanović, Ćamil Ferić, Džemal Karahodžić, Suvad Kardaš, Ismet Karić, Adil Menzilović, Mirsad Rizvanović i Sulejman Zulić.

U spomen na šehide naselja Menjak, pisani su i literarni radovi a najbolji Bilalić Almedine, Pintol Tajre i Karadžuz Lamije su pročitani i nagrađeni.

Udruženje porodica šehida i poginulih boraca i Općina Vogošća bili su organizatori obilježavanja Bitke za Menjak i poruka je jasna: najbolji sinovi BiH koji su položili živote za naše danas kao i svi borci sa Menjaka nisu i neće biti zaboravljeni.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana