Na vrh

Obilježena godišnjica Bitke za Menjak

Na današnji dan prije dvadeset i tri godine, 12 mještana malog naselja Menjaka, pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine dalo je svoje živote braneći domovinu. Danas su tim povodom predstavnici Općine Vogošća, kao i brojne druge delegacije položile cvijeće na Spomen obilježju poginulim šehidima Menjaka i učenjem fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima.

„Naša najvažnija misija i zadatak je da se istina prenese na generacije koje dolaze iza nas. Naša djeca i naši unuci morat će znati istinu, jer koliko god to dušmanima smetalo mi smo od previše čvrstog materijala i ne treba nikada da maštaju da nas ovdje neće biti“ poručio je Općinski načelnik Edin Smajić. Prema riječima Zajke Preljevića, oca šehida Sehada Preljevića trebamo prenositii na mlađe generacije da se sjećaju naših boraca i da se nikada i nikome ovo ne ponovi.

Današnjem obilježavanju svoj dobrinos su dale i učenice OŠ „Izet Šabić“ iz Hotonja, Almedina Išerić, Alma Jezerak i Amina Bešić pročitavši literarne radove na temu „Menjak“.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana