Na vrh

Objavljen javni poziv za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije

Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća objavila je javni poziv u cilju  realizacije projekata “Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2019. godini za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije“.

Pravo  učešće na ovom projektu imaju sva fizička lica koja imaju registrovanu poljoprivrednu djelatnost, kao i lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i upisani su u Registar poljoprivrednog gazdinstva (RPG), sa prebivalištem na području općine Vogošća.

Općina Vogošća će sufinansirati troškove nabavke nove poljoprivredne mehanizacije (poljoprivredne mašine, mehanizacija, oprema i priključci) u iznosu do 50% vrijednosti mehanizacije što poljoprivredni proizvođač dokazuje računima o kupovini mehanizacije koja je nabavljena u 2019. godini.

Mehanizacija koja je nabavljena na lizing, polovna mehanizacija ili mehanizacija nabavljena putem komisione prodaje neće se uzimati u razmatranje.

Planirana sredstva za realizaciju ovog projekta su oko  60.000,00 KM.

Tekst javnog poziva može se naći na linku http://vogosca.ba/javni-poziv-za-poticaj-poljoprivrednoj-proizvodnji-u-2019-godini-za-sufinansiranje-nabavke-nove-poljoprivredne-mehanizacije/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana