Na vrh

OBJAVLJEN SPISAK STIPENDISTA

Iz godine u godinu Općina Vogošća izdvaja sve više sredstava za stipendiranje učenika i studenata. Prema izjavi šefa Odsjeka za integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Amira Misirlića, ove godine evidentirane su čak 352 aplikacije. Prije nekoliko dana objavljen je preliminarni spisak onih koji su ostvarili pravo na stipendiranje i to 116 učenika te 119 studenata prvog i drugog ciklusa studija.
U školskoj odnosno akademskoj 2018/2019. godini za stipendiranje učenika i studenata Općina Vogošća izdvaja 200.000 KM. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM mjesečno a za studente 100 KM.
S obzirom da je spisak stipendista preliminarni a odbijenih aplikanta je 117, svi oni koji nisu ostvarili pravo na stipendiju trebaju još jednom pregledati svoju dokumentaciju i ukoliko smatraju da je došlo do neke greške, mogu uputiti i žalbu komisiji koja radi po žalbama. Žalbe trebaju biti dostavljene najkasnije do 20. februara.
Svi učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju trebaju resornoj službi dostaviti brojeve svojih žiro-računa. Treba napomenuti i da maloljetno dijete koje je ostvarilo pravo na stipendiju treba imati žiro-račun otvoren na svoje ime i broj tog računa je potrebno dostaviti službi jer stipendija glasi na ime aplikanta i uplaćuje se na njegov račun a ne na račun roditelja.
Nakon dodjele Ugovora o stipendiranju, stipendistima će biti isplaćen cjelokupan iznos stipendije.
Spisak stipendista možete pogledati NA LINKU : http://vogosca.ba/z-a-k-lj-u-c-a-k-o-rezultatima-konkursa-…/

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana