Na vrh

OD 02. MARTA POČINJU SISTEMATSKI PREGLEDI ZA PREDŠKOLSKU DJECU

U Domu zdravlja Vogošća 02. marta počinju sistematski pregledi za djecu rođenu 2015. godine , kao i za mališane rođene 2014.godine, koji iz nekog razloga nisu upisani u školu. Prema riječima dr. Elvire Bahador – Duraković ove godine će biti pregledano oko 300 mališana.
Iz Doma zdravlja zamolili su roditelje da prije dolaska u predškolski dispanzer zakažu termine za sistematske preglede kako bi se izbjegle gužve i čekanja. Roditelji djece koja će do 31. marta napuniti 5,5 godina života, dužni su se javiti na šalter predškolskog dispanzera DZ Vogošća radi zakazivanja termina ili na broj telefona 033-278-747. Djeca koja nisu vakcinisana predviđena je i vakcinacija, zavisno od zaključka pedijatra mogući su i dodatni pregledi logopeda, ortopeda i slično.
Doktorica je istakla da je posljednjih dana u porastu broj djece u izolaciji i roditelji treba da posebno obrate pažnju kada je ova situacija u pitanju. Budući đaci prvaci trebaju obaviti sistematski pregled koji je i zakonska obaveza, kako bi se utvrdilo da li su spremni za školske obaveze.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana