Na vrh

Održan Božićni koncert

U subotu je u kino sali JU KSC „Vogošća“, upriličen tradicionalni koncert povodom najvećeg kršćanskog blagadana Božića, u organizaciji Općine Vogošća.

Prisutni u kino-sali KSC Vogošća su uživali u izvedbama božićnih pjesama  prof. Ivana Jandrića. O značaju Božića kao najradosnijeg blagdana govorio je vlč. Alberto Zornada, župnik župe Blažene Majke Terezije „Slaviti Božić znači otvoreno pokazati radost, novost i svjetlo koje je rođenje Isusa Krista donijelo u naš život, da bi i mi drugima donosili radost i svjetlo. Isus Krist je došao nama da bi umro za nas i sve nas odveo Bogu u život vječni“.

Koncertu su prisustvovali i Općinski načelnik Edin Smajić, predstavnici općine Vogošća, te brojni predstavnici iz javnog i kulturnog života.

Prema riječima načelnika Općine Vogošća Edina Smajića, koncert je poklon našim sugrađanima, katolicima. „Mi živimo u zajedništvu, to što smo pomalo drugačiji, čini nas bogatijim. Moramo njegovati i čuvati  najveće bogatstvo Bosne i Hercegovine a to je bogatstvo različitosti koje iskreno doživljavamo i radujemo se ne samo našim praznicima već i praznicima drugih. Svim građanima katoličke vjeroispovijesti čestitam blagdan Božić sa željom da ga provedete u miru, sreći i dobrom zdravlju“

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana