Na vrh

ODRŽAN BOŽIĆNI KONCERT U VOGOŠĆI

Općina Vogošća tradicionalno organizuje prigodne događaje u povodu vjerskih blagdana. I u susret katoličkom Božiću krenulo se koncertom koji je poklon vjernicima ali i svim građanima Vogošće.
U ime načelnika Općine Vogošća Edina Smajića, prisutne je pozdravila pomoćnica za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Dženana Bešlija, čestitala vjernicima Božić a zahvalila se i gostima iz Vareša koji su sjajnim nastupom svima uljepšali veče.
Da Vogošća zna poslati poruku mira, tolerancije i zajedničke radosti potvrdio je i vogošćanski župnik, vlč. Alberto Zornada.
Uvijek smo znali, nekad s manje ili više srca iznijeti najljepše i podijelti jedni s drugima Božić, Bajrame i druge radosti, kazao je između ostalog i fra Mirko Majdandžić koji je nastupio na koncertu sa Vareškim tamburašima. Fra Mirko je istakao gostoprimstvo Vogošćana i zahvalio se na divnoj atmosferi, i organizatoru je zahvalio što je omogućio da sala bude topla, jer onima koji sviraju žičane instrumente to mnogo znači.
Božićni koncert svojim repertoarom uljepšao je večer publici prisutnoj u kino sali JU „KSC“ Vogošća, a sa ovog mjesta poruka je upućena svim ljudima dobre volje da ovaj i druge blagdane dočekuju u zdravlju sa dragim ljudima i u bogatstvu različitosti, kojim je Bosna i Hercegovina darovana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana