Na vrh

ODRŽAN KONCERT SEVDAHA U VOGOŠĆI

Članovi Udruženja ljubitelja sevdaha i sevdalinke „Sevdalinka“, u petak su u kino sali KSC Vogošća upriličili koncert sevdaha, te promovisali svoj treći album pod nazivom „Na krilima sevdaha“, na kojem se nalazi dvadeset novih pjesama.

Uz druženje i pjesmu u prelijepom ambijentu, članovi Udruženja su imali priliku podijeliti svoju ljubav prema neprocjenljivom bogatstvu naše domovine, dok je publika uživala u njihovim izvođenjima.

Predsjednik Udruženja Zulfo Bota, pozdravio je prisutne, te se zahvalio svima koji su došli.

– Udruženje je nastalo prije četiri godine, a njegov cilj je okupiti ljubitelje sevdalinke, koji će zajednički raditi na njenom njegovanju, očuvanju i zaštiti. Iako smo jedno od najmlađih udruženja iza nas je mnogo koncerata, večeri sevdaha, gostovanja i druženja, a sve sa ciljem promocije naše sevdalinke, istakao je Bota koji se ovom prilikom zahvalio Općini Vogošća  za podršku koju imaju iz ove lokalne zajednice.

Prisutne je pozdravio i načelnik Edin Smajić, te im poželio dobru zabavu.

Na koncertu su nastupili Zulfo Bota, Mesud Kreštalica, Adnan Delić, Salem Sihirlić, Miralem Gluhović, Aldijana Dizdarević, Edo Jahić, Almir Mustafić i KUD „Vogošća“, dok su promotori bili prof.dr.sci Esad Bajtal i Esad Kopić Osmanović.

Gdje god se okupe članovi Udruženja ljubitelja sevdaha „Sevdalinka“ , kao i članovi sličnih udruženja pjevat će se naša prelijepa pjesma sevdalinka koja ima izuzetnu poetsku, muzičku i historijsku vrijednost za Bosnu i Hercegovinu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana