Na vrh

Održan šesti Memorijalni turnir u očanju “Hazim Hadžalić”

U okviru manifestacije privrede, kulture i sporta “Vogošćanski dani” 2016, udruženje za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Vogošća već šesti put zaredom uspješno je organizovalo memorijalni turnir u bočanju “Hazim Hadžalić”. Lijepo vrijeme i ugodno druženje bili su odlični preduslovi da se i ovaj turnir završi u fer i korektnom takmičenju.
Memorijalni turnir u bočanju “Hazim Hadžalić” prilika je da se članovi Udruženja invalidnih lica sa područja Kantona Sarajevo druže i upotpune svoje slobodno vrijeme, a prema riječima članova drugih udruženja, Vogošćani su poznati kao dobri domaćini, te se rado odazovu na sva takmičenja.
Memorijalni turnir u bočanju tradicionalno se održava već šest godina u znak sjećanja na dugogodišnjeg člana i jednog od osnivača ovog udruženja, rahmetli Hazima Hadžalića.
Ove godine najbolji su bili članovi Udruženja za sport i rekreaciju invalidnih lica iz Hadžića, drugoplasirani su bili članovi ekipe iz Novog Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo domaćinu, ekipi Udruženja za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana