Na vrh

ODRŽANA 10. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

Općinsko vijeće Vogošća održalo je svoju 10. redovnu sjednicu.

Nakon redovnih tačaka kao što su Vijećnička pitanja i inicijative i Izvještaj o realizaciji vijećničkih pitanja i inicijativa vijećnici su usvojili  Prijedlog Odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje tri člana Općinske izborne komisije, kako bi se blagovremeno objavio javni oglas i provela propisana procedura izbora članova Općinske izborne komisije jer je za tri člana iste istekao mandat.

Usvojen je i Prijedlog izmjene i dopune budžeta Općine Vogošća za 2021. godinu kao i Nacrt  programa rada Općinskog vijeća Vogošća za 2022. godinu koji se upućuje na javnu raspravu koja će trajati do 10.12.2021. godine.

Općinsko vijeće usvojilo je i Izmjene i dopune Plana rada i finansijskog plana JP RTV Vogošća d.o.o za 2021. godinu.

Usvojen je i Izvještaj o provedenim izborima za članove Savjeta mjesnih zajednica kao i Prijedlog Odluke o verifikaciji mandata članova Savjeta mjesnih zajednica.

Također je, k znanju primljena i Informacija o komunalnoj higijeni i održavanju zelenih površina u 2021. godini na području općine Vogošća kao i Informacija o pokrenutim inicijativama iz nadležnosti drugih institucija i nivoa vlasti.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana