Na vrh

Održana 14.redovna sjednica Općinskog vijeća Vogošća

Nakon duže rasprave vijećnici Općinskog vijeća Vogošća većinom glasova usvojili su Odluku o usvajanju Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u 2018. godini.

Većinom glasova donesena je i Odluka o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje jednog člana Općinske izborne komisije Vogošća, dok je jednoglasno usvojeno Rješenje o utvrđivanju javnog interesa.

Izvještaj o radu Općinskog načelnika, Jedinstvenog općinskog organa uprave i ostalih općinskih službi Općine Vogošća za period 01.01. – 31.12.2017.godinu koji je ukratko prezentirao općinski načelnik Edin Smajić, usvojen je većinom glasova.

Na dnevnom redu 14.sjednice OV Vogošća našao se i Izvještaj o jednokratnim novčanim davanjima licima u stanju socijalne potrebe za period 01.01. – 31.12.2017.godine. U prošloj godini bila su 222 zahtjeva za jednokratnom novčanom pomoći a odobreno je njih 118.

Na sjednici se raspravljalo i o Izvještaju o radu Općinske izborne komisije za 2017.godinu. U prošloj godini  održano je 26  sjednica Općinske izborne komisije, a provedeni su i izbori za članove Savjeta MZ na području općine Vogošća.

Komandir Policijske stanice Vogošća Mahir Čaldarević informisao je vijećnike o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području općine Vogošća za 2017.godinu. Vijećnici su ovu informaciju primili k znanju kao i Pregled aktivnosti OV i radnih tijela OV za 2017.godinu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana