Na vrh

Održana 38.redovna sjednica Općinskog vijeća Vogošća

Na 38. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća, na prijedlog Kolegija vijeća, Općinski načelnik Edin Smajić, pomoćnici načelnika kao i vijećnici su vezali bijele trake oko ruke u znak sjećanja na genocid koji se desio u Prijedoru. Kada su srpske vlasti u Prijedoru naredile nesrpskom stanovništvu da obilježi svoje kuće bijelim zastavama ili čaršafima, te da ako napuštaju svoje domove, stave bijele trake oko rukava – da bi ih obilježili i na taj način imali kontrolu nad njima, te na kraju izvršili najbrutalniju kampanju istrebljenja Bošnjaka i Hrvata s teritorije općine Prijedor. Prisutni su učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast za 3 176 nevino stradalih Prijedorčana kao i ostalim nevino stradalim žrtvama u proteklom ratu.

Na današnjoj sjednici vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o dodjeli priznanja Općine Vogošća  za 2016. godinu koja se dodjeljuju u povodu 24. juna Dana Općine Vogošća. Ove godine biće dodjeljena dva priznanja Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća, jedano priznanje Plaketa Humanista godine Općine Vogošća kao i devet Zahvalnica Općine Vogošća.

Vecinom glasova su usvojeni Izvještaj o radu i finansijski izvještaj sportskih i ostalih udruženja koja se finansiraju iz Budžeta Općine Vogošća za 2015. godinu kao i Izvještaj o zimskom održavanju puteva u sezoni 2015/2016. godina na području općine Vogošća.

Na kraju sjednice vijećnici su postavili nova pitanja i inicijative što je redovna praksa svakog vijeća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana