Na vrh

ODRŽANA OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ MATEMATIKE I GEOGRAFIJE

U OŠ „Porodice ef. Ramić“  u Semizovcu održano je takmičenje iz matematike za učenike sedmih, osmih i devetih razreda iz svih pet vogošćanskih osnovnih škola.  Najviše znanja iz ovog nastavnog predmeta su pokazali učenici iz dvije osnovne škole, „Mirsad Prnjavorac“ i „Zahid Baručija“.

Prvo mjesto u kategoriji devetih razreda zauzeo je Mirza Mulaahmetović iz OŠ „Zahid Baručija“. Najbolji matematičar među učenicima osmih razreda je Ervin Macić iz OŠ „Mirsad Prnjavorac“. Iz OŠ „Mirsad Prnjavorac“ je i najbolji matematičar sedmih razreda, Mirza Mešić.

Dok je OŠ  „Izet Šabić“ održano takmičenje iz nastavnog predmeta geografija za 9. razrede. Na takmičenju je učestvovalo pet ekipa iz svih vogošćanskih osnovnih škola, sastavljene od po 3 učenika. Najviše bodova i prvo mjesto osvojila je Merima Smajić iz OŠ „Izet Šabić“. Drugo i treće mjesto pripalo je učenicima OŠ “Zahid Baručija”, Samihi Dedić i Nerminu Osmanoviću.

U ekipnoj konkurenciji najbolje rezultate ostvarili su učenici  OŠ „Zahid Baručija“, slijede ih učenici OŠ „Izet Šabić“ a treći su bili učenici OŠ „Zajko Delić“.

Nakon općinskih takmičenja, učenici koji su osvojili najveći broj bodova predstavljat će općinu na predstojećem kantonalnom takmičenju iz metematike i geografije.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana