Na vrh

Održana prezentacija “Uzroci nastanka ekoloških katastrofa”

U nastavku realizacije projekta “Partnerstvo plus” u Općini Vogošća je održana prezentacija projekta “Uzroci nastanka ekoloških katastrofa”.

Radionica se odvija u sklopu projekta „Partnerstvo plus“ podržanog od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, a kojeg implementira Sportsko rekreativni klub „Bosna“ iz Zenice. Prema riječima Ekrema Tuke, predsjednika Sportsko rekrativnog kluba „Bosna“  i predsjednka  kajak-kanu saveza Federacije BiH, cilj radionice je da se nevladine organizacije i udruženja građana upoznaju sa uzrocima nastanka ekoloških katastrofa, te kako da jačaju svijest građana na očuvanju okoliša, zaštiti riječnih korita, spriječavanju nastajanja divljih deponija, odnosno kako da oni, u okviru svog djelovanja, na pravi način pruže adekvatan odgovor u spašavanju ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodne ili  neke druge nesreće. Radionici su pored uposlenika Općine Vogošća prisustvovali i predstavnici Udruženja “Aktiva” Semizovac, Udruženje za edukaciju i afirmaciju pozitivnih vrijednosti Vogošća, Sportsko-ribolovno društvo Vogošća, Udruženje Lovačka organizacije “Lane” Vogošća, Planinarsko društvo “Planinar” Vogošća  i Sekcija izviđača Zelenih beretki Vogošća.

U prvom dijelu radionice je izvršena praktična obuka šest pripadnika općinske Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice – ispostava Vogošća, u upoznavanju i korištenju opreme za zaštitu i spašavanje na vodi u poplavljenim područjima.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana