Na vrh

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća

U povodu Dana Općine Vogošća 24.juna, u Kino sali JU KSC Vogošća održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Prije same sjednice delegacije boračkih udruženja, institucija vlasti, političkih subjekata, te same Općine Vogošća položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće su delegacije položile i na spomen obilježje civilnim žrtvama rata i logorašima općine Vogošća.

Svečana sjednica bila je prilika i da se podsjetimo na sve urađeno u periodu između dvije sjednice, ali i u cijeloj protekloj dekadi. U produkciji RTV Vogošća urađen je film u trajanju od 50 minuta u kojem su predstavljena sva dostignuća, ali i izazovi sa kojima smo se suočavali prethodnih godina. Film će naši sugrađani imati prilike vidjeti u programu RTV Vogošća.

Na samoj Svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade Općine Vogošća. Najveće općinsko priznanje, Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća posthumno je dodijeljeno primarijusu doktoru Junuzović Behremu i Emi Čekić. Plaketa “Humanista godine” dodijeljena je ravnopravno Omladinskom udruženju „Tempo“ i uposlenicima Doma zdravlja Vogošća, dok su zahvalnice Općine Vogošća dobili JU OŠ „Mirsad Prnjavorac“, JU OŠ „Izet Šabić“, posthumno prim. Dr. Safet Omerspahić, Đogić Jasmin, Kozić Merima, Zukić Mirnesa, Karate klub „Sambon“, Cvrk Ćamil, Muhić Adila, Vatrogasno društvo „Vogošća“, Obrtnička djelatnost „Dizajn“ i HDI d.o.o.

Povodom Dana Općine Vogošća upućene su brojne čestitke građanima općine Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana