Na vrh

Održana svečana sjednica u povodu Dana državnosti

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25.novembra, u Kino Sali JU KSC Vogošća održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Prije same sjednice delegacije boračkih udruženja, institucija vlasti, političkih subjekata, te same Općine Vogošća položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće su delegacije položile i na spomen obilježje civilnim žrtvama rata i logorašima općine Vogošća.

Govoreći o značaju 25.novembra, Općinski načelnik Edin Smajić naglasio je činjenicu da koliko god traje bosanskohercegovačka državnost isto toliko traju i osporavanja te državnosti, te da je neophodno biti spreman na neprekidnu borbu za očuvanje države Bosne i Hercegovine.

Svečana sjednica upotpunjena je i nastupom učenika vogošćanskih osnovnih škola, kao i Srednjoškolskog centra Vogošća. Pred vijećnicima i gostima nastupio je i Josip Pejaković govoreći odlomke iz svojih monodrama, da bi svoj nastup završio izvodeći himnu Bosne i Hercegovine na tekst koji je sam uradio.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana