Na vrh

Održana treća sjednica Kriznog štaba Vogošća

Dana 23.03.2020. godine u Velikoj sali Općine Vogošća održana je 20. Vanredna sjednica općinskog štaba civilne zaštite Općine Vogošća (odnosno 3. sjednica Kriznog štaba Općine Vogošća) na kojoj se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u vezi pojave korona virusa. Sjednici štaba su između ostalih članova OŠCZ Vogošća prisustvovali i predstavnici Doma zdravlja Vogošća, JU KSC Vogošća i RTV Vogošća.

Prisutni članovi OŠCZ Vogošća su od strane člana OŠCZ dr. Almira Pašagića i glavne sestru u Domu zdravlja Vogošća Nihade Kulovac informisani o stanju u vezi epidemiološke situacije na području naše općine izazvane pojavom korona virusa. Konstatovano je da je stanje zadovoljavajuće, mjere na prevenciji se provode i prati se stanje.

Trenutno na području općine Vogošća nema potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom.

Također, od strane komandira PS Vogošća Nasira Spahića članovi štaba su informisani o broju lica koja imaju rješenja o izolaciji, te o stepenu poštivanja odredbi o izolaciji, kao i poštivanju naredbe o zabrani  rada ugostiteljskih objekata i poštivanju odredbi naredbe policijskog sata.

Na današnjoj sjednici OŠCZ zaključeno je da situacija na području naše općine i Kantona Sarajevo zadovoljavajuća, ali da se pojava koju sa sobom donosi ovaj virus mora shvatiti krajnje ozbiljno. Doneseni su i konkretni zaključci i mjere koje je potrebno odmah poduzeti u cilju smanjenja mogućnosti pojave zaraze na području naše općine. Naredni termin održavanja sjednice OŠCZ biće naknadno određen. 

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana