Na vrh

ODRŽANO 10. KARATE PRVENSTVO KANTONA SARAJEVO

U organizaciji Karate saveza Kantona Sarajevo ovog vikenda u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći održano je 10. Karate prvenstvo KS koje je bilo ujedno i zadnje takmičenje u 2021. godini.

Svečana ceremonija otvaranja je započela intoniranjem državne himne nakon čega je upriličeno predstavljanje klubova učesnika. Na samom početku prisutne je pozdravio predsjednik Karate saveza Kantona Sarajevo Denis Muhović, kao i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić, koji je istakao da je dvorana „Amel Bečković“ mjesto na koje je vrlo rado dolazio kada je aktivno igrao košarku, kao što dolazi i sada kao ministar.

 –  Zaista je čast doći i pozdraviti mlade ljude, sportaše koji nesebično daju doprinos kako bi napravili vrhunski sportski rezultat i koji na najbolji način predstavljaju Bosnu Hercegovinu. Mi ih podržavamo i nastojimo da njihove rezultate nagradimo na najbolji mogući način, naglasio je Avdić.

Na svečanoj ceremoniji prisustvovao je i načelnik Edin Smajić koji je kazao da je ponosan što se jedno ovakvo takmičenje održava u Vogošći, te je svim učesnicima poželio dobre rezultate na turniru.

– Karate je zaista sjajan sport i posebna filozofija koja daje ljudima samopouzdanje ali im i ulijeva poštovanje jednih prema drugima. Ono što je najbitnije u ovom sportu jeste biti zvijer ali ne povrijediti protivnika, naglasio je Smajić, kojem je ovom prilikom uručena i zahvalnica za nesebičan doprinos u organizaciji 10. Karate prvenstva Kantona Sarajevo.

Vogošća je prepoznatljiva kao organizator dobrih manifestacija što je potvrdilo i ovo prvenstvo koje je okupilo 423 takmičara iz 21 kluba. Sambon i Vogošću je predstavljalo 29 takmičara u svim kategorijama, od pionira do seniora. Ukupno su osvojili 24 medalje od čega je 5 zlatnih, 8 srebrnih i 11 bronzanih, što im je omogućilo drugo mjesto u ukupnom poretku kada su neslužbene kategorije u pitanju, kao i deseto mjesto u službenim kategorijama. Zlatne medalje osvojili su Nejla Mujković, Hana Mahmutović, Šejma Purdić, Amir Zunđa i Sajra Šišić. Srebrni su ovaj put bili Harun Smajić, Sumejja Šejto, Said Sinanović, Faruk Dervišević, Imad Điver, Nejra Šejto, Amina Durak i Arma Muminović. Bronzana odličja i treće mjesto osvojili su Sarah Čardaković, Adel Karahasanović, Dželil Tvrtković, Emma Gradišić, Elif Ramić, Merjem Šehić, Asja Tvrtković, Nađa Sokolović, Emir Zunđa, Eman Hadžić i Adi Hadžić. Sve ove rezultate ne bi bilo moguće napraviti bez trenera koji su spremali takmičare za turnire a koji su ih vodili na turniru. To su Nejla Mujković, Adel Karahasanović, Sumejja Šejto, Amer Varajić i Kenan Alikadić. Početkom naredne godine članove karate kluba Sambon očekuje polaganje za učenička zvanja i najjači turnir u regionu – Croatia Open. Iz kluba su čestitali osvajačima medalja kao i onim kojim je ovaj put nedostajalo malo sportske sreće jer su pokazali ogromnu volju za osvajanje nekog od odličja, a također su se zahvalili svima koji im pružaju podršku kao i roditeljima takmičara. 

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana