Na vrh

ODRŽAVANJE LOKALNIH SAOBRAĆAJNICA U PROTEKLOJ ZIMSKOJ SEZONI KOŠTALO 125.000 KM

Zimska sezona održavanja puteva na području Općine Vogošća završena je 1. aprila. Prema informacijama iz Službe za komunalne poslove, firma „Mevludin Commerce“ zadužena za lokalne saobraćajnice, obavila je svoj zadatak uspješno što je potvrdio i Izvještaj Zavoda za izgradnju KS kao ovlaštenog nadzora.

Na majskoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća usvojen je i Izvještaj o održavanju lokalnih saobraćajnica na području naše općine u protekloj zimskoj sezoni. Od 130 kilometera saobraćajnica, 23 kilometra su u nadležnosti Direkcije za puteve KS a ostalo je briga Općine Vogošća.

Prema riječima Sanjina Kormana, stručnog saradnika za građevinsko-komunalne poslove, održavanje lokalnih saobraćajnica u protekloj sezoni koštalo je Općinu Vogošća oko 125.000 KM što je 54% od ukupne vrijednosti naznačene u Okvirnom sporazumu.

U zimskoj sezoni održavanju lokalnih saobraćajnica doprinos su dali građani koji su putem Komunalnog operativnog centra ukazali na mjesta gdje je potrebno više intervenisati. Sve uočene negativnosti u vezi sa čišćenjem biće otklonjene u narednoj sezoni kako bi održavanje lokalnih saobraćajnica trebalo biti još uspješnije.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana