Na vrh

Odvoz kabastog otpada 20. i 21.aprila

Iz Službe za komunalne poslove, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća obavještavaju građane da je akcija prikupljanja kabastog otpada na području općine Vogošća planirana za 20. i 21.april ove godine.

Akcija se planira u okviru Proljetnje akcije prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo koja počinje 13.04.2019.godine, a završava 04.05.2019.godine. U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani vikendom iznose kabasti otpad, a u toku naredne radne sedmice KJKP „Rad“ Sarajevo preuzima obavezu prikupljanja i odvoza kabastog otpada.

Građani Vogošće kabasti otpad mogu iznositi tokom subote 20.aprila i nedjelje 21.aprila kada se ova akcija realizuje i na području općina Centar i Ilijaš.

Lokacije za odlaganje kabastog otpada na području općine Vogošća su kod hajfiša na mjesnim zajednicama Blagovac, Kobilja Glava, Semizovac, Svrake, Vogošća I i Vogošća II. Na području Mjesne zajednice Gora odlaganje je planirano kod Mjesne zajednice, na putu za Ljubinu kod Pilane i naselju Gora. U Mjesnoj zajednici Hotonj predviđene su lokacije kod nogometnog igrališta, Stambeni niz B-13, u Baricama na raskršću, na Menjaku kod trafo stanice i u Ugorskom kod džamije.

U skladu sa zahtjevom Službe za komunalne poslove, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća prema KJKP „Rad“, ove godine je odlaganje kabastog otpada u Vogošći, terminom održavanja uklopljeno u akciju „Čista i lijepa Vogošća 2019“.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana