Na vrh

Općina Vogošća će pomoći obnovu stare katoličke crkve u Semizovcu

Katolička vjerska zajednica u Vogošći nema puno članova ali je dobro organizovana. Vjernici se okupljaju u crkvi  Blažene majke Terezije u Vogošći, izgrađenoj 2008. godine. Do osnivanja istoimene župe prije desetak godina, katolički vjernici iz Vogošće pripadali su župi Sv. Ilije proroka u Čemernom. Prije rata je u naselju Semizovac postojala crkva ove župe, izgrađena početkom 20. vijeka, koja je srušena u ratu. Želja da se obnovi ova crkva odavno postoji kod vjernika.

Tim povodom je u Općini Vogošća održan sastanak na kojem su prisustvovali Dženana Bešlija, pomoćnica načelnika za privredu, lokalni integrisani razvoj i društvene djelatnosti sa saradnicima  i don Alberto Zornada, župnik Župe Blažene majke Terezije. Donesen je zaključak da će Općina Vogošća finansijski  podržati obnovu objekta u Semizovcu koji je uzgrađen 1900. godine  a nalazio se uz staro kataločko groblje.

Općina Vogošća će i u 2018. godini pomagat će rad vjerskih zajednica koje djeluju na području općine, kako je to činila i ranijih godina.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana