Na vrh

Općina Vogošća čestita 9. maj


Općinski načelnik Edin Smajić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Tarik Curić uputili su građanima Vogošće povodom 9. maja čestitku sljedeće sadržine:

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, te Dana Zlatnih ljiljana svim građanima općine Vogošća u Bosni i Hercegovini i dijaspori želimo uputiti iskrene čestitke povodom ovog trostrukog praznika.

Nije nimalo slučajno da se sva tri praznika slave istovremeno. Time se potvrđuje da je današnja Europa izrasla na vrijednostima antifašizma. Činjenica da se danas slavi i Dan zlatnih ljiljana i zlatne policijske značke svjedoče o antifašističkom karakteru borbe bosanskohercegovačkih patriota u odbrani od agresije 1992. – 1995.

Obilježavajući ove praznike istićemo još jednom našu opredijeljenost da se borimo protiv fašizma svuda i na svakom mjestu i u kojem god obliku se pojavi. Potvrđujemo naše trajno opredjeljenje da budemo dio europske porodice, te da nikada ne zaboravimo one koji su bili najbolji među najboljima, heroji među herojima ugrađujući sebe u neprevaziđeno čudo bosanskog otpora.

Danas ovaj praznik slavimo u izmjenjenim uslovima i ponovo u borbi. Borbi u kojoj učestvuje cijela planeta protiv zajedničkog neprijatelja. I u toj borbi pobjeđujemo kao što smo i do sada uvijek pobijedili.

Dragi naši sugrađani, sretan vam 9. maj, trostruki praznik.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana