Na vrh

Općina Vogošća donirala opremu opremanje struktura PS Vogošća

            Na osnovu Odluke Općinskog štaba civilne zaštite Općine Vogošća, a shodno zahtjevu i iskazanim potrebama Pete Policijske uprave – PS Vogošća, izvršena je nabavka opreme za opremanje struktura PS Vogošća. Danas je tim povodom u prostorijama Policijske stanice Vogošća , Općinski načelnik Edin Smajić uručio MUP-u Kantona Sarajevo vrijednu donaciju koja se sastoji od uniformi i zaštitne opreme. Donaciju su primili ministar MUP-a Kantona Sarajevo, Ismir Jusko i policijski komesar Vahid Ćosić, sa saradnicima. Donirano je12 kompleta opreme za pripadnike specijalne jedinice za podršku. Oprema se sastoji od: zaštitne kacige, kape, podkape, zaštitnog odijela, majice, košulje, teleskopske palice, lisica, policijskog spreja, rukavica i prsluka.

“Ova saradnja i opremanje policijskih struktura na lokanom nivou ima za cilj postizanje veće sigurnosti građana, kao i pružanje podrške strukturama civilne zaštite u akcijama zaštite i spašavanja ljudi i matrijalnih dobara” istakao je načelnik Smajić.  Općina Vogošća je za nabavku navedene opreme izdvojila oko 30.000,00KM. Pored Općine Vogošća i Općina Ilijaš je donirala 10 kompleta opreme za pripadnike specijalne jedinice za podršku Pete Policijske uprave.

Ministar Jusko i  načelnik Pete PU Nusad Ajanović,  su se zahvalili donatorima na uručenoj opremi, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te naglasivši  značaj ovakvih aktivnosti u smislu jačanja tehničke opremljenosti, a time i operativne sposobnosti organizacionih jedinica ovog Ministarstva.

Razmotrene su i mogućnosti buduće saradnje, sa ciljem stvaranja što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta u Kantonu Sarajevo. Samo zajedničkom saradnjom organa vlasti na svim nivoima može se garantirati uspjeh u oblasti sigurnosti, kao jednom od najvažnijih segmenata života našeg društva

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana