Na vrh

OPĆINA VOGOŠĆA DONIRALA VRIJEDNU OPREMU UGLD “LANE” IZ VOGOŠĆE

Članovi  Službe za zaštitu od požara i zaštitu okoline formirane u UGLD “Lane”  iz Vogošće dobili su 25  kompleta opreme u vrijednosti od 7.000 KM. Donaciju je obezbijedila Općina Vogošća, a primopredaja je izvršena u prostorijama Civilne zaštite.

„Općinski štab Civilne zaštite do sada je u nekoliko navrata sarađivao sa UGLD „Lane“  i to na gašenju šumskih požara i traganju za izgubljenim osobama. Donirana oprema je neophodna za funkcionisanje službe u obavljanju poslova i zadataka koji su joj dati u nadležnost a sastoji se od namjenski rađenih pantalona, majica, jakni, prsluka, kačketa i čizama“ kazao je Nermin Hajro , pomoćnik načelnika Civilne zaštite Općine Vogošća.

Opremanje struktura civilne zaštite govori o opredjeljenju da i u budućnosti saradnja bude bolja i kvalitetnija, te da u slučajevima  kada je to potrebno Služba za zaštitu od požara i zaštitu okoline  formirane u Udruženju građana lovačkog društva „Lane“ Vogošća može djelovati u svom punom kapacitetu. Alija Šehić, komandir Jednice za CZ pri UGLD „Lane“ iz Vogošće se zahvalio na doniranoj opremi koja će im služiti kako bi mogli odgovoriti zadacima koji se od njih očekuju.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana