Na vrh

OPĆINA VOGOŠĆA I KJKP „RAD“ DOGOVORILI NOVE PROJEKTE NA ODRŽAVANJU KOMUNALNE ČISTOĆE

Nakon što su jučer poduzeti koraci na unapređenju komunalne higijene na području općine Vogošća aktivnosti su nastavljene i danas. Načelnik općine Vogošća Edin Smajić se sastao sa direktoricom KJKP RAD-a Verom Arnautović sa kojom je dogovoren operativni plan efikasnog rješavanja ovog problema.
Direktorica Vera Arnautović kazala je da su na ovom sastanku analizirali postojeće stanje na području općine Vogošća, u narednom periodu će raditi na poboljšanju kada je u pitanju odlaganje otpada. Već danas ekipa preduzeća Rad i predstavnici komunalne službe Općine Vogošća izašli su na teren u MZ Gora kako bi rješili dugogodišnji problem komunalne čistoće. Načelnik Edin Smajić ovom prilikom kazao je da uprkos krajnjim naporima koje Općina Vogošća ulaže u ovu oblast, stanje sa komunalnom higijenom nije adekvatno, zbog toga su danas održali sastanak sa predstavnicima KJKP „RAD“. Načelnik je dodao da su se danas posebno fokusirali na područje MZ Gora.
Apeluje se na građane da vlastitim primjerima doprinesu poboljšanju komunalne higijene te da neodgovorne sugrađane prijavljuju komunalnim inspektorima.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana