Na vrh

OPĆINA VOGOŠĆA IZDVOJILA 30.000 KM ZA HORTIKULTURNO UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA

Općina Vogošća nastavlja dobru saradnju sa KJKP „PARK“. Novi sporazum čija je vrijednost oko 30.000 KM podrazumijeva hortikulturno uređenje dvije lokacije, na raskršću ulica Jošanička i Omladinska i škarpu koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Općine, odnosno PS Vogošća.

Na prvoj lokaciji radnici „PARK-a“ će rekonstruisati travnjak površine 500 m2,  zasaditi živu ogradu i nove cvijetne gredice koje će biti ukrašene sezonskim cvijećem u obliku grba Općine Vogošća. Na sličan način će biti uređena i druga lokacija.

Prema riječima Aldijane Hamza glasnogovornice KJKP „PARK“ radnici ovog preduzeća svakodnevno su angažovani na košnji trave, zamjeni sezonskog cvijeća, orezivanju ukrasnog grmlja i oblikovanju krošnji stabala. Osim ovih poslova angažovani su na održavanju higijene na javnim zelenim površinama.

Nakon uređenja dvije nove lokacije u našoj općini, koje će trajati sedam dana, Vogošća će biti još ljepša i uređenija. Bilo bi dobro da i građani daju svoj doprinos da i ostane takva. Iz „PARK-a“ apeluju na građane da vode računa gdje ostavljaju smeće, jer su zelene površine javno dobro svih građana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana