Na vrh

Općina Vogošća obezbjedila školske torbe za 326 vogošćanskih prvačića

Godinama Općina Vogošća iako se obrazovanje ne nalazi u nadležnosti jedinica loklne samopurave, izdvaja značajna sredstva kako bi se učenicima obezbjedili što kvalitetniji uslovi za sticanje znanja. Pored ulaganja u školske objekte, Općina Vogošća svake godine, imajući u vidu tešku materijalnu situaciju većine roditelja, obezbjeđuje novac za kupovinu školskih torbi i pribora.

Ove godine, torbe sa školskim priborom je dobilo 326 prvačića iz pet osnovnih škola sa područja općine Vogošća.

Kao što je to bio običaj prethodnih godina, za vogošćanske prvačiće je u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ upriličena dodjela torbi uz prigodan kulturno zabavni program koji su izveli učenici ritmičkih sekcija vogošćanskih škola. Torbe je uručio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima.

Tokom obraćanja načelnik Smajić je zaželio sretno i uspješno školovanje vogošćanskim prvačićima, ističući da je ovo jedna od najljepših manifestacija koje Općina Vogošća organizuje.

Torbe je dobilo 55 prvačića iz OŠ “Zajko Delić“ sa Kobilje Glave, 62 prvačića iz OŠ  „Izet Šabić“ iz Hotonja, 66 prvačića iz OŠ “Zahid Baručija“ iz Vogošće, 112 prvačića iz OŠ “Mirsad Prnjavorac“ iz Vogošće, te 31 prvačić iz OŠ “Porodice ef. Ramić“ iz Semizovca.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana