Na vrh

Općina Vogošća osigurala finansijska sredstva u iznosu od 160.000,00 KM za 232.stipendije

Danas je u Velikoj sali Općine Vogošća upriličena dodjela ugovora  dobitnicima stipendije za školsku/akademsku 2016/2017. godinu koju dodjeljuje Općina Vogošća srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.

Ugovore je dodjelio načelnik Edin Smajić, koji je između ostalog naglasio “Općina Vogošća ovaj trošak ne smatra troškom nego kapitalnim ulaganjem, jer kada je u pitanju obrazovna struktura i uspijeh učenika i studenata mi smo Općina koja može da se pohvali. Vrlo nam je važno da vi završite srednju školu  i da se u što većem procentu upišete na fakultet. Moja je preporuka da radite vrijedno jer sve što radite je vaš kapital, sve što naučite će biti vasa referenca  u ovim teškim vremenima zapošljavanja. Moja molba svima vama je da ostanete ovako vrijedni i uporni i da se sa većinom vas osim ovih koji su na završnoj godini ponovo susretnem na potpisivanju novih ugovora za stipendije.”

Za ovu namjenu je Općina Vogošća osigurala sredstva u iznosu od 160.000 KM, za 232 stipendije.109 učenika srednjih škola je ostvrilo parvo na stipendiju u iznosu od 50 KM mjesečno, dok su 123 studenta ostvrila pravo na mjesečnu stipendiju od 100 KM. Nakon dodjele Ugovora o stipendiranju, stipendistima će biti isplaćen cjelokupan iznos stipendije.

Subašić Senid student Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta u Sarajevu je istakao da njima studentima ovaj vid novčane pomoći puno znači zbog podmirivanja studentskih potreba u toku školovanja, dok je Kulić Midheta studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu navela da će dio svoje stipendije dati u humanitarne svrhe kako bi pomogla onima kojima je potrebnije, jer kako kaže ovu stipendiju je dobila zahvaljujući svom trudu i uspjehu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana