Na vrh

OPĆINA VOGOŠĆA OSIGURALA SREDSTVA U IZNOSU OD 200.000,00 KM ZA DODJELU STIPENDIJA

Danas je u Velikoj sali Općine Vogošća upriličena dodjela ugovora dobitnicima stipendije za školsku/akademsku 2017./2018. godinu koju dodjeljuje Općina Vogošća srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.

Prisutnima se obratoi načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, koji je između ostalog naglasio “ mi u Općini Vogošća smatramo obrazovanje kapitalnim i najvažnijim. Nastojat ćemo i u narednom period da stvorimo što bolje uslove za ukupan process obrazovanja. Želim vam da postižete što bolje rezultate i uspjehe i da se sa većinom vas, osim ovih koji su na završnoj godini ponovo susretnem na potpisivanju novih ugovora za stipendije”.

Općine Vogošća je dodjelila 275 stipendija.139 učenika srednjih škola je ostvrilo parvo na stipendiju u iznosu od 50 KM mjesečno, dok je 136 studenta ostvrilo pravo na mjesečnu stipendiju od 100 KM. Nakon dodjele Ugovora o stipendiranju, stipendistima će biti isplaćen cjelokupan iznos stipendije.

Mirela Salošević, učenica IV razreda Srednjoškolskog centra u Vogošći je navela da dobijanje stipendija potiče nadarene učenike da se još više trude i da postižu što bolje rezultate. Ovom prilikom se zahvalila načelniku Smajiću i Općini Vogošća što podržavaju uspješne učenike i studente. “Ovaj vid novčane pomoći puno znači jer sredstva mogžemo iskoristiti za putovanja i druge troškove” rekla je Salošević.

Rijad Špiljak student V godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu je istakao da će mu ova stipendija pomoći oko procedura nakon studija. Planira da radi u struci i nema namjeru ići iz Bosne i Hercegovine.

Među stipendistima u Općini Vogošća su i učenici koji se stipendiraju prema zahtjevima vogošćanske privrede a spadaju u red zanatskih deficitarnih zanimanja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana