Na vrh

OPĆINA VOGOŠĆA PODRŽALA AKADEMIJU PODUZETNIŠTVA ZA ŽENE

Udruženje poslovnih žena u BiH u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje pokrenulo je Akademiju poduzetništva žena. Namijenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise, a koje žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom kantonu. Akedemiji su prisustvovale i žene sa područja općine Vogošćakoje su pokrenule vlastiti biznis.  Općina Vogošća, svjesna važnosti malih biznisa i svakog radnog mjesta, u punom je kapacitetu podržala navedeni projekat.

U prvoj generaciji priliku će dobiti 60 polaznica iz ovih kantona, a steći će vještine osnova vođenja biznisa kroz pet cjelina. Pored teorijskog znanja polaznice će dobiti i praktičnu podršku, mentoricu, ženu koja je uspjela u biznisu i koja će je kroz praktične izazove svakodnevnog poslovanja voditi na osnovu iskustva i znanja.

Pokretanje vlastitih biznisa zahtjeva mnogo toga, od kvalitetne ideje do plasmana proizvoda. Mnogima još nije jasno šta je zapravo start-up, kako pronaći investitore itd. Svrha Akademije je pomoći u tome. U okviru Akademije se razvija i priručnik “Kako uspješno voditi svoj biznis” koji će  dobiti sve polaznice. Priručnik će kreirati stručnjaci iz poslovnih oblasti bitnih za poduzetništvo žena. Akademija poduzetništva žena trajaće dvanaest mjeseci.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana