Na vrh

OPĆINA VOGOŠĆA PODRŽAVA SVE ONE KOJI POSTIŽU DOBRE REZULTATE U OBRAZOVNOM PROCESU

Na 19. sjednici Općinskog vijeća Vogošća vijećnici su doniijeli Zaključak o usvajanju Izvještaja o provedenim aktivnostima na dodjeli stipendija Općine Vogošća u školskoj/akademskoj 2017./2018. godini, koji je pripremila Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti. Dženana Bešlija, pomoćnik načelnika u resornoj oblasti pojasnila je da je pristiglo ukupno 333 aplikacije na Konkurs koje je Komisija za provođenje konkursa za dodjelu stipendija učenicima i studentima, obradila, odnosno, utvrdila da li aplikanti ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom o kriterijima za dodjelu stipendija učenicima i studentima. Komisija je utvrdila da 141 aplikant nije ispunio uslove Pravilnika o kriterijima za dodjelu stipendija učenicima i studentima.

„U žalbenom roku od 15 dana uložen je 101 prigovor na rad Komisije. Nakon provedene procedure nadležna Komisija je utvrdila da su prigovori bili neosonovani. Nakon što je Općinski načelnik, na osnovu člana 6. Pravilnika o kriterijima za dodjelu stipendija učenicima i studentima Općine Vogošća, za školsku/akademsku 2017./2018. godinu, odobrio dodatne stipendije, ukupno je dodjeljeno 277 stipendija, i to 139 stipendija za učenike i 138 stipendije za studente“ pojasnila je Bešlija te dodala da su za stipendiranje izdvojena finansijska sredstva u uznosu od 186.750,00 KM.

Stipendije za školsku/akademsku 2017./2018. godinu su isplaćene u punom iznosu a Općina Vogošća će i u narednom periodu stipendiranjem podržati one koji postižu dobre rezultate u obrazovnom procesu jer su to važni članovi naše lokalne zajednice.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana