Na vrh

Općina Vogošća pomaže rad Humanitarne organizacije Crvenog križa Vogošća

Na osnovu Javnog poziva za sufinasiranje udruženja iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu, danas su Općinski načelnik Edin Smajić i sekretar  Humanitarne organizacije Crvenog križa Vogošća Ajša Abazovski potpisali ugovor. Briga o socijalno ugroženim porodicama, prikupljanje hrane i odjeće, organizovanje dobrovoljnog darivanja krvi, podjela preko 200 toplih obroka svakodnevno, samo su neke od aktivnosti koje uspješno realizuje Crveni križ naše općine. Potpisivanjem ugovora kojim će Općina izdvojiti 13 000 KM za potrebe Humanitarne organizacije Crvenog križa Vogošća, uveliko će pomoći da njihov rad bude još uspješniji i kvalitetniji.
Nakon potpisivanja ugovora, Ajša Abazovski, sekretar Crvenog križa Vogošća, iskazala je veliku zahvalnost na podršci koju Općina Vogošća na čelu sa načelnikom Smajićem pruža već dugi niz godina, kako u radu tako i u realizaciji projekata koje ova organizacija provodi.

Načelnik Općine Vogošća, Edin Smajić, zadovoljan je rezultatima koji su ostvareni u proteklom periodu, a također je naglasio i važnost postojanja ovakve organizacije, posebno u vrijeme prirodnih nepogoda, kao što je to bio slučaj sa našom općinom u maju 2014. godine.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana