Na vrh

Općina Vogošća pomaže rad omladinskih udruženja

Danas su Općinski načelnik Edin Smajić i predsjednici četiri vogošćanska omladinska udruženja potpisali ugovore o sufinansiranju projekata organizacija civilnog društva. Ugovore su potpisali: Omladinsko udruženje “Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA” – 2 000 KM, Omladinsko udruženje “Semizovac – Svrake AKTIVA 2014” – 2 000 KM, Omladinsko udruženje “Plemenito srce” – 2 000 KM i Omladinsko udruženje “TEMPO” – 2 000 KM.

Ugovori su potpisani na osnovu odluke Općinskog načelnika o raspodjeli finansijskih sredstava udruženjima i fondacijama iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu kao i Pravilnika o kriterijima i procedurama za sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva sredstvima iz Budžeta Općine Vogošća i prijedloga Komisije za dodjelu finansijskih sredstava organizacijama civilnog društva po projektima iz Budžeta Općine Vogošća za 2016.godinu
„Civilno društvo u općini Vogošća je veoma razgranato, dokaz tome si i ova omladinska udruženja sa kojima sam potisao ugovore o sufinasiranju njihovih projektata koji su od interesa za lokalnu zajednicu. Sa svima koji rade i djeluju na području općine Vogošća želim da bude uspostavljen partnerski odnos. Općina Vogošća i u narednom periodu ostaje otvorena za ovu saradnju, jer su nam omladinska udruženja jako bitna“, naveo je načelnik Smajić. Predsjednici udruženja su se zahvalili načelniku Smajiću na podršci koju pruža udruženjima kao i na korektnoj saradnji.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana