Na vrh

Općina Vogošća potpisala sporazum o sufinansiranju sa Udruženjem poljoprivrednika Vogošća

U kabinetu Općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Udruženjem poljoprivrednika Vogošća. Osim Sporazuma navedene strane uspostavljaju saradnju na realizaciji projekata iz oblasti poljoprivrede, a u cilju najboljeg i najefikasnijeg načina da se pruži podrška poljoprivrednim proizvođačima na području Općine Vogošća.

Prema riječima predsjednika Udruženja Muhameda Softića, potpisivanje ovog Ugovora je plod dosadašnje saradnje Općine Vogošća i ovog Udruženja.

Općina Vogošća će u skladu sa svojim mogućnostima sufinansirati projekte Udruženja iz budžetskih sredstava i to iz granta za razvoj poljoprivrede na osnovu potreba i programa rada Udruženja.

„Sa našim Udruženjem poljoprivrednika već duži niz godina razvijamo partnerski odnos. Sve što smo radili radili smo transparentno sa javnim pozivima, sa jasnim kriterijima, ko šta može da ostvari. Imamo ustrojenu evidenciju i izuzetno aktivan rad nadležne službe i Udruženja poljoprivrednika.Na području općine Vogošća je registrovano preko 540 poljoprivrednika od kojih je oko 300 aktivno“ naveo je načelnik Smajić.

Potpisivanjem ugovora kojim će Općina izdvojiti 80 000 KM za potrebe Udruženja, uveliko će pomoći da njihov rad bude još uspješniji i kvalitetniji.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana