Na vrh

Općina Vogošća sa još četiri sportska kluba potpisala ugovor o sufinansiranju

Iz Budžeta Općine Vogošća sredstva u iznosu od 170. 000 KM namjenjena su u 2016.godini za projekte 23 sportska kluba u našoj općini. Kako bi se regulisala međusobna prava i obaveze, ovih dana provodi se procedura potpisivanja Ugovora o sufinansiranju projekata sa organizacijama civilnog društva.

Na osnovu odluke Općinskog načelnika o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima kao i Pravilnika o kriterijima i procedurama za sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva sredstvima iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu ugovore sa načelnikom Edinom Smajićem potpisali su predstavnici SPORTSKOG DRUŠTVA INVALIDA “VOGOŠĆA”, (iznos sredstava 3.500 KM) BOKSERSKI KLUB “VOGOŠĆA”, (iznos sredstava 7.000 KM) ODBOJKAŠKI KLUB ”VOGOŠĆA”, (iznos sredstava 13.500 KM) i KUGLAŠKI KLUB ”VOGOŠĆA” (iznos sredstava 7.250 KM).
Općina Vogošća skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti će nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji sporta. Preostalih šesnaest klubova ugovore će potpisati narednih dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana