Na vrh

OPĆINA VOGOŠĆA SUFINASIRA PROJEKAT ŠKOLE SKIJANJA

Škola skijanja je projekat kojeg od ove godine realizuje i JU KSC Vogošća. Prva grupa polaznika već je na Igmanu i za tri dana uspješno je savladala prve skijaške korake.
Skijanje se brzo uči a najvažnije je da su djeca zadovoljna istakao je i jedan od instruktora skijanja Mirza Dervišević. On je kazao da povreda nema, da djeca intenzivno rade ali se i druže. Najmlađi polaznik škole u prvoj grupi koja broji 17 djece ima 5 a najstariji 14 godina.
Iz JU KSC Vogošća poduzimaju sve kako bi djeca u ovom kvalitetnom projektu škole skijanja bila zadovoljna i uspješno savladala prve skijaške korake. Direktor Kenan Alikadić je kazao da se škola skijanja odvija u tri smjene. Prva smjena traje do 11. januara, druga će početi 14. januara dok treća petodnevna obuka počinje 21. januara. Aranžman podrazumijeva prevoz, iznajmljivanje ski opreme, ski instruktora, ski kartu, užinu i čaj, osiguranje polaznika škole i ljekarsku službu a po završetku obuke polaznicima škole biće uručene i diplome.
Cijena početničke obuke umjesto planiranih 230 KM iznosi 190 KM. Razliku od 40 KM po polazniku sufinansira Općina Vogošća. Načelnik Edin Smajić, je sa predstavnicima JU KSC Vogošća posjetio polaznike prve smjene škole skijanja i s obzirom na sve što je vidio na terenu i čuo od djece, izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, koji je važan za djecu i njihovo zdravlje. Vrijeme je raspusta i dobro je da djeca uče skijati a Općina ovakve i slične projekte podržavaće kao i do sada, kazao je, između ostalog načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana