Na vrh

OPĆINI VOGOŠĆA DODIJELJENO PRIZNANJE ZA TRANSPARENTNU PODJELU SREDSTAVA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA

Danas je Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine posjetila načelnika Edina Smajića kako bi za Općinu Vogošća uručila Priznanje za ostvareni uspjeh i napredak u transparentnoj dodjeli sredstava Organizacijama civilnog društva u skladu sa principima LOD metodologije.

“U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) Savez općina i gradova FBiH u saradnji sa ReLOaD timom je sproveo proces izbora najboljih praksi partnerskih jedinica lokalne samouprave iz oblasti Transparentnost finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave.

Primjeri dobre prakse identifikovani su tokom dva ciklusa ocjenjivanja partnerskih jedinica lokalne samouprave, koja je sprovedena od strane SOGFBiH a u saradnji sa ReLOaD timom. Ocjenjivanje je vršeno na osnovu unaprijed utvrđenih kriterija koji su dostavljeni u vidu upitnika i dokumentacije koju su partnerske jedinice lokalne samouprave dostavile uz popunjen upitnik, a kojom se potvrđuju ostvareni rezultati.  Pored Općine Vogošća priznanja će dobiti i Općine Centar, Stari Grad i Tešanj, istakla je direktorica Travljanin.

Načelnik Smajić se zahvalio direktorici Travljanin na posjeti Općini Vogošća i na uručenom Priznanju kao i na čestitci za osvojeni mandat. Također je naveo da će Općina Vogošća i u narednom periodu nastaviti da radi transparentno kako bi građani Vogošće bili upoznati o svemu što se dešava ali i da na ovaj način žele animirati i promovisati Organizanizacije civilnog duštva, njihov rad kao i rezultate.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). 

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana