Na vrh

Općinski načelnik primio vogošćanske stonotenisere

U sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći je odigran drugi finalni meč Play off takmičenja Premijer lige BiH u stonom tenisu između STK Vogošća i STK Mladost iz Zenice.

U dvomeču protiv ekipe Mladosti iz Zenice vogošćani su bili bolji. Za STK Vogošća su nastupili Srđan Miličević, Ikbal Šeta i Armin Aličić, pod vodstvom trenera Zorana Miličevića.

To je bio povod da Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima primi upravu i igrače STK „Vogošća“. Tokom razgovora načelnik Smajić je upitio iskrene čestitke svim ljudima u STK “Vogošća” na svemu onome što već duži niz godina rade.

“Što se tiče Općine Vogošća mi dajemo doprinos koji je u skladu sa našom Strategijom i Odlukom o interesu iz oblasti sporta. U narednom periodu ćemo nastojati da ova podrška bude bolja što se tiče finansijskih sredstava.Također ćemo biti na usluzi svima koji dobro rade svoj posao a naročito u dijelu u kojem je lokalna zajednica zainteresovana a to je razvoj masovnog sporta, odnosno cilj nam je da se što više djece i omladine bavi sportom” rekao je načelnik Smajić.

Ovo je vogošćanima 4 titula prvaka BiH. Stonoteniseri su upoznali načelnika Smajića o aktivnostima koje slijede u narednom period, o pripremama za dalja takmičenja kao i školi stonog tenisa koja treba da krene u septembru jer kako kažu žele da rade više na afirmaciji ovog sporta

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana