Na vrh

Općinu Vogošća posjetila djeca iz vrtića „Trešnjica“

Kako bi se upoznali sa načinom funkcioniranja zajednice u kojoj žive djeca iz vrtića „Trešnjica“ u Vogošći posjetila su Općinu Vogošća. Posjeta je upriličena u sklopu aktivnosti vrtića na obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama sa svojim vaspitačicama u Općinu su došli u ograničenom broju. U posjetu su došli Rejjan Bečirović, Harun Jahić, Tajma Vejzović i Amina Sinanović u pratnji odgojiteljica Azre Jakdi i Hane Đokić Rahman.

Ovom prilikom primio ih je i Općinski načelnik Edin Smajić, uručio im je skromne poklone, te je tu priliku iskoristio da sazna kako žive naši najmlađi sugrađani i kakvu bi Vogošću oni voljeli da vide, jer Vogošću koju danas gradimo i gradimo, najvećim djelom kako bi njima u godinama koje slijede pružila siguran i ugodan život. Načelnik je najavio izgradnju adrenalin parka za najmlađe u neposrednoj blizini vrtića „Trešnjica“, a izrazio je i zadovoljstvo činjenicom da se vrtić „Ljiljani“ vraća svojoj prvobitnoj namjeni. Obećao je da će u narednom periodu iskoristiti sve mogućnosti da se ubrza proces pripreme ovog vrtića za predškolsku nastavu kako bi već od naredne školske godine djeca mogla koristiti kapacitete ovog vrtića.

Sa svoje strane mališani su načelniku uručili prigodan poklon povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uz kratak i prigodan program.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana