Na vrh

„ORAHOV BRIJEG ZAMM MC OSVAJAČ 18. TRADICIONALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2016“

U finalnoj utakmici 18. Tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2016“ ekipa Orahovog brijega ZAMM MC-a bila je uspješnija od Sajmir Tihovića (3:2) i zasluženo osvojila pehar za prvo mjesto. Pobjednik finalnog susreta dobijen je tek nakon izvođenja penala jer je nakon 40 minuta regularnog dijela utakmice bilo neriješeno, 1:1. Sa bijele tačke za Orahov brijeg pogodili su Ervin Hrbenić i Haris Sućeska dok je za ekipu Sajmir Tihovića jedini strijelac bio kapiten Fatić. Šuteve Kahrimana i Hrvata zaustavio je odlični golman Eldin Hasanspahić koji je ponio titulu najboljeg golmana turnira.

Finalnoj utakmici koja je odigrana pred oko 500 gledalaca u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći prethodile su utakmica za treće mjesto i revijalni susret veterana FK Unis Vogošća i NK Ozren Semizovac.

Treće mjesto na ovogodišnjem Turniru osvojila je ekipa FK Unis savladavši prošlogodišnjeg finalistu Patriotsku ligu Vogošća sa visokih 6:0.

Legende vogošćanskog fudbala, veterani Unisa i Ozrena, pobrali su brojne aplauze svojim nastupom. U utakmici u kojoj je rezultat bio u drugom planu na kraju je završilo pobjedom veterana FK Unisa sa 4:2.

Dodjelom priznanja najboljim pojedincima i ekipama spuštena je zavjesa na 18. Tradicionalni malonogometni turnir „Vogošća 2016“.

Priznanje za Fair-play ekipu pripalo je ekipi „Sajmir Tihovića“ a iz ove ekipe proglašen je i najbolji igrač Turnira Ibrahim Hrvat. Za najboljeg golmana proglašen je Eldin Hasanspahić iz Orahovog brijega dok je najbolji strijelac Turnira Alen Smajić, kapiten FK Unisa. Završnici Turnira prisustvovao je i Općinski načelnik Edin Smajić koji je pobjedničkoj ekipi uručio trofej.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana