Na vrh

OTVOREN CENTAR ZA KOMUNALNE USLUGE U VOGOŠĆI, GRAĐANI ĆE MOĆI PLAĆATI RAČUNE BEZ PROVIZIJE NA JEDNOM MJESTU

Centar komunalnih usluga danas su zvanično otvorili premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić, direktorica preduzeća Sarajevogas Nihada Glamoč i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. Građani će od danas moći na jednom mjestu bez provizije da plaćaju račune za grijanje preduzećima “Sarajevogas” i “Bags energotehnika”, te “Rad”-u i ” Vodovodu i kanalizaciji”.

“Do kraja ove godnine biće otvoren i komunalni centar na području općine Ilidža”, najavio je ministar Hasanspahić te dodao kako je ovaj projekt finansijski podržalo resorno ministarstvo.

Centar komunalnih usluga smješten je u zgradi Općine Vogošća, a navedeno je kako se i na ovaj način želi olakšati plaćanje računa našim sugrađanima.

“Cilj ovakvih centara je pojednostavljenje procedure plaćanja računa, kao i rješavanje i ubrzavanje administrativnih proceca. Također će i investitorima biti omogućeno da na jednom mjestu dobiju sva odobrenja i saglasnosti”, poručio je premijer Zolj. Naveo je da su naredne aktivnosti okrenute ka tome da svaka općina ima ovakav Centar.

Načelnik Smajić je istakao da je ovo poklon građanima Vogošće za 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine. “Koristim priliku da se zahvalim Vladi Kantona Sarajevo, Premijeru a posebno ministru Senadu Hasanspahiću koji je najviše uradio da se ovaj Centar otvori u Vogošći. Također se zahvaljujem i direktorici Glamoč kao i ostalim direktorima koji su učestvovali u otvaranju Centra. Ovaj centar će biti od koristi građanima Vogošće  gdje će moći plačati račune bez provizije” naveo je načelnik Smajić.

Iz Sarajevogasa su istakli da je u ovakvim centirma građanima omogućeno plaćanje usluge bez provizije, kao  poboljšanje usluga i kominikacija sa potrošaćima.

Otvaranju Centra prisustvovali su i direktori komunalnih preduzeća, te vijećnici Općinskog Vijeća Vogošća.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana