Na vrh

Otvorena ambulanta u naselju Rosulje

U Vogošćanskom naselju Rosulje danas (10.07.2020.godine) svečano je otvorena ambulanta porodične medicine. Radi se o novom i savremeno opremljenom prostoru namijenjenom pružanju primarne zdravstvene zaštite stanovnicima sa ovog područja. Usluge ove ambulante koristit će stanovnici Rosulja, ali i naselja Blagovac i Tihovići. Pored toga, otvaranje ove ambulante rasteretit će centralni objekat Doma zdravlja Vogošća koji zbog stalnog povećanja broja stanovnika u Vogošći mora da odgovori potrebama sve većeg broja pacijenata.

U prostoru ambulante radit će timovi porodične medicine, stomatološki tim, mobilna laboratorija i odjeljenje fizikalne medicine, defektolog i logoped.

Otvaranju ambulante Rosulje prisustvovali su Općinski načelnik Edin Smajić, generalni direktor, doktor Muhamed Ahmić, direktor JU „Domovi zdravlja“ Sarajevo, kao i direktor Doma zdravlja Vogošća doktor Almir Pašagić.

Govoreći o značaju ove ambulante Općinski načelnik je izrazio zahvalnost aktuelnom rukovodstvu domova zdravlja i u Vogošći i u Sarajevu koji su uspješno priveli kraju ovaj projekat, ali je istakao i da je vrlo važno što su prije četiri godine tadašnja ministrica Zilha Ademaj i direktorica Doma zdravlja doktorica Enisa Ahmić prepoznali viziju širenja Vogošće i što se krenulo u projekat izgradnje objekta ovih kapaciteta. A sve na uporno insistiranje Općine Vogošća da se na ovakav način riješi pitanje naraslih potreba za primarnom zdravstvenom zaštitom u Vogošći.  Doktor Pašagić je, takođe shvatio neophodnost ovakve vrste disperzije zdravstvenih usluga i zdušno radio na realizaciji ovog projekta.

Kartoni pacijenata kojima je porodični ljekar doktorica Duraković Samira biće automatski prebačeni. Pacijenti koji to ne žele moći će tražiti da se njihovi kartoni vrate. Svi ostali pacijenti čiji se kartoni nalaze u Domu zdravlja Vogošća mogu doći u ambulantu Rosulje i zatražiti da se njihov karton prebaci u ambulantu rosulje i to će, kako su nam rekli u Domu zdravlja, biti učinjeno u roku od 5 minuta.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana