Na vrh

OU “TEMPO”: TRI STOTINE IFTARA ZA POVRATNIKE U ŽEPU

Muslimani mjesec ramazan provode u postu, intenzivnijim ibadetima i sveopćem dobru. Na vrata povratničkih porodica na područu općine Žepa mahom starijih i bolesnih danas su pokucali aktivisti OU „Tempo“. Posjetu Žepi je inicirao muderis Nezim ef Halilović. „Razgovarao sam sa Emirom Sulejmanijem i on mi je rako da će obezbijedit iftare, što je i učinio zahvaljujući Bošnjacima u Beču. Večeras dijelimo 300 iftara, jedan dio ćemo ostaviti kod povjerenika jer je područje razuđeno, a mi ćemo podijeliti u selima koja gravitiraju džematu Podžeplje, selima iz okoline Gođena i centralnom džematu Žepa.“ – rekao je u izjavi za TV Vogošća muderis Nezim ef. Halilović.
Slijedeći praksu Božijeg poslanika Muhammeda a.s., da je dobročinstvo prema drugim ljudima način života ovom posjetom povratnicima se želi poručiti da nisu sami.
„Ovo je priznanje našim povratnicima, koji svjedoče svoju vjeru u specifičnim uslovima. Oni su živjeli i živjeli bi bez ovih iftara i dalje. Moramo biti svjesni sšecifičnosti situacije, jer nije isto zapostiti tamo i ovdje u Sarajevu.“ – dodao je muderis Halilović.„ Najljepši dio ove priče su druženja sa povratnicima i topli razgovori s sa njima. Tri stotine iftara u Žepu je stiglo zahvaljujući podršci HO „Medaljon“ iz Austrije. Mi nastojimo biti uz naše povratniku uvijek, posebno u ovom mjesecu, najljepšem mjesecu za muslimane, Ramazanu. Tako slijedimo preporuku našeg poslanima Muhammeda a.s.“ kaže aktivista OU Tempo Muhamed Ikanović.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana